Dieta bez glutenu

Dieta dla osób z alergią i nietolerancją na gluten. Aby zbilansować dietę bezglutenową, używamy bezpiecznych zamienników i zwracamy uwagę na produkty mogące zawierać gluten. Ze względu na obecność glutenu w naszej kuchni, dieta nie jest odpowiednia dla osób z celiakią.

Dieta występuje w wersji 5 posiłkowej w wariantach:
1200 kcal
1500 kcal
1800 kcal
2000 kcal
2500 kcal
Czego możesz się spodziewać?
Dobrych jakościowo, świeżych, sezonowych produktów. 
Dieta bez glutenu bazuje na świeżych warzywach i owocach, mięsach (głównie drób, czerwone mięso staramy się ograniczać), rybach, bezglutenowych produktach zbożowych, strączkach, nabiale - szczególny nacisk kładziemy na nabiał fermentujący oraz zdrowymi tłuszczami, głównie roślinnymi.
Dań ugotowanych z sercem!
Zboża zawierające gluten zamieniamy na bezpieczne produkty takie jak gryka, prosto, komosa ryżowa, amarantus, kukurydza.
Wyregulowania metabolizmu
Twoje ciało będzie efektywniej przetwarzać składniki odżywcze, co ułatwi utrzymanie zdrowej wagi.
Świetnego samopoczucia, większej energii i witalności
Dzięki odpowiednio zbilansowanej diecie, zyskasz więcej energii do codziennych aktywności.
Wymarzonej sylwetki
Nasza dieta to świetny sposób na osiągnięcie celów sylwetkowych. Wybierz odpowiednią kaloryczność za pomocą naszego kalkulatora.
Lepszej kondycji skóry
Twoja skóra stanie się zdrowsza i bardziej promienna dzięki odpowiedniemu odżywieniu.
Rozkład BTW
18-23%
białka
40-45%
tłuszcze
35-38%
węglowodany
Przykładowe menu
Śniadanie
Pasta z pieczonego łososia z chlebem bezglutenowym i warzywami
II śniadanie
Kulki rafaello podane z jogurtem roślinnym i malinami
Obiad
Eskalopki z kurczaka podane w białym sosie z porem, ziemniaki z pieca, surówka z marchewki
Podwieczorek
Krem z białych warzyw z pestkami dyni i oliwą
Kolacja
Indyk z dynią i soczewicą w sosie kokosowo-pietruszkowym z ryżem basmati
Śledź nasze social media!
Codziennie czeka na ciebie zestaw dań, starannie skomponowanych 
i przygotowanych przez naszych kucharzy!